En Richard Martin, company del DARP, exposa a Tòquio

228_mida_99_x_66_paper_Kozo_prpo_vs_popr_02

Heu de saber que el nostre company Richard Martin de la DG d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, i vinculat a l’Escola d’Art i Disseny Llotja de Barcelona, participa en una exposició col·lectiva a la seu de l’Institut Cervantes de Tòquio. Una exposició liderada per l’Anna Comelles. La inauguració serà avui divendres 17 de gener i es podrà visitar fins al 28 de febrer de 2020.

A aquesta exposició col·lectiva España y el “inshu washi”, 20 años de intercambio de realidades, en Richard presenta l’obra titulada “Una visió: dos móns. Presos polítics vs polítics presos” i mostra una reixa que simbolitza la presó. Amb aquesta imatge l’artista vol fer reflexionar al públic sobre com una mateixa realitat, en aquest cas política, sempre permet diverses perspectives, sempre genera sentiments oposats, però que cal no oblidar que sempre hi ha la vida de les persones.

Una visió: dos móns. Presos polítics vs polítics presos” combina diferents tècniques de gravat i és una mostra més del seu estil, anomenat curvisme, potenciat per la qualitat i textura del paper japonès.

La relació de l’Escola d’Art i Disseny Llotja de Barcelona amb el Japó ve de lluny, ja que durant molts anys als seus tallers han treballat generacions d’artistes nipons. D’aquesta relació han sorgit diferents propostes de col·laboració entre l’Escola i alguns fabricants de paper japonès, una de les quals es materialitza enguany amb aquesta exposició col·lectiva.

Enllaç de l’agenda cultural de la Generalitat

Vídeos de les companyes treballant:

 

Imatge capçalera: Una visió: dos móns. Presos polítics vs polítics presos, l’obra de Richard Martin

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s