Jornada de bones pràctiques en administració electrònica

OGE_P80320-112322

Ahir (20 de març de 2018) va tenir lloc aquesta jornada, organitzada per l’Oficina de Processos i Administració Electrònica, Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, amb l’objectiu de tenir l’oportunitat de conèixer experiències i bones pràctiques en la implementació d’eines corporatives i departamentals d’administració electrònica per part dels diferents departaments i organismes de la Generalitat. (Programa)

Apunts de la Jornada

La gestió del coneixement a la Direcció General d’Atenció Ciutadana (DGAC)

La Núria Vives ens va explicar les actuacions i projectes que s’estan fent des de la DGAC, i que podeu trobar en aquests apunt: Meta… què? Metacomunitat d’Atenció Ciutadana (a més del vídeo, destacar la presentació Cartera de serveis d’atenció ciutadana que s’inclou al final de l’article).

Destacar dels seus objectius:

  1. Fomentar la competència perquè pugui fluir el coneixement i per això fan sessions de transferència on s’explica un servei, en no més de 20 minuts i 10 minuts per fer comentaris. També tenen implantat que tothom de la DGAC que assisteix a una formació ha de fer un resum de l’activitat amb una valoració personal.
  2. Articulació de coneixement corporatiu, donat que la DGAC té les competències transversals d’Atenció Ciutadana es posa al servei de tots els Departaments per coordinar les seves tasques en aquest tema.
  3. Obertura del coneixement, per posar a l’abast de tothom tota la seva informació: intranet de Presidència, web de serveis digitals, blog gencat, dades obertes, publicacions.

Altres fites que també volen aconseguir:

  • Cohesionar el grup i sentir-se més identificat amb l’organització
  • Detectar altres usos de les eines que tenen implantades
  • Conèixer millor el ciutadà a partir de la seva interactuació amb l’Administració

Recomano: Intranet de Presidència > Atenció Ciutadana

 

Aplicant el criteri de l’once only: tramitació unificada

La Loli Triviño i la Judith Gallimó ens van explicar la seva visió de la feina que fan i els serveis que ofereixen a l’Oficina de Gestió Empresarial a través del Canal Empresa

A través del seu web ofereixen a les empreses la informació de més de 500 tràmits, la gran majoria de la Generalitat, però també de municipals i de l’estat. L’Ajuntament de Barcelona, que no està inclòs, és el seu gran repte d’incorporar.

La informació dels tràmits la tenen organitzada segons:

  • Cicle de vida
  • Sector de l’activitat
  • Serveis per temes

Tenint tota aquesta informació han pogut desenvolupar una Cerca guiada de tràmits “per a conèixer els tràmits necessaris per a desenvolupar qualsevol activitat econòmica independentment de l’administració competent”.

I ara tenen entre mans un nou projecte: Tramitar a l’hora diferents tràmits.

I per això volen evitar la utilització de formularis per part de l’empresa i poder treballar directament les dades. I que les dades que l’empresa té informades a l’Administració, les pugui consultar i actualitzar en qualsevol moment.

Aquesta informació que serà accessible per l’empresa des de l’apartat la meva carpeta (espai autenticat) ha de permetre que quan l’empresa vulgui fer un nou tràmit, només haurà d’aportar la informació/documentació que li falti. Una idea molt similar a la DUNweb que s’està impulsant des del DARP.

Recomano: Canal empresa i seguir a la Judith Gallimó a twitter @arati

Podeu veure tots els materials de la jornada (presentacions i vídeos de les ponències) en aquest article Jornada de bones pràctiques en administració electrònica del web de la EAPC.

Nota sobre la Imatge de la presentació de Gallimó-Treviño: On els “raves” són aquells que es guarden la informació. Les “bledes” aquells que tenen aparador però no backoffice. I el bosc són els arbres que a més d’una bona capçada tenen arrels que s’interconnecten i compateixen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s